Ergonomisch verdraaid goed!

Swingseat B.V. | Jan Frederik Vlekkeweg 2, 5026 RJ Tilburg, Nederland

E-mail | Telefoon: +31 (0)13 7370243

 

Film

Ergonomisch verdraaid goed!

In deze film kunt u zien hoe de Swingseat in de medische sector in praktijk wordt gebruikt. Deze tandarts werkt door de Swingseat veel efficiënter en kan zijn handelingen sneller verrichten.

Daarnaast kunt u concluderen dat veel mensen die zittend en staand werk verrichten toch actief moeten zitten. In deze film hebben wij de nadruk gelegd op het benen en voetenwerk van een tandarts. U kunt dan zien hoe vaak een tandarts met zijn benen en voeten beweegt om zijn behandeling te voltooien bij zijn patiënt. Doordat deze tandarts zich balanceert met zijn benen forceert hij onbewust de ideale werkhouding. 

Niet alleen een tandarts maar in iedere werkplek en in iedere werkomgeving is het noodzakelijk om actief te zitten met de nodige beenruimte. Een werkstoel met wieltjes kan dit belemmeren doordat de wieltjes niet wrijvingloos bewegen. De Swingseat biedt u hierbij de mogelijkheid om vrijwel wrijvingloos in iedere dimensie te kunnen “swingen” om uw werkzaamheden efficiënter te verrichten.

In deze film kunt u zien hoe de Swingseat in de technische sector in praktijk wordt gebruikt.

Ook in de technische sector is Swingseat dé ergonomische oplossing. In dit filmpje is de nadruk gelegd op de mobiliteit van een werknemer in een werkplek met meerdere werkbanken.

U kunt hier goed zien dat deze werknemer wrijvingloos met de ideale werkhouding zich kan verplaatsen zonder  te moeten forceren. Hierdoor kan hij zich beter concentreren op zijn werkzaamheden en kan zorgeloos, comfortabel en onbewust de ideale werkhouding aannemen.

Oorspronkelijk is de Swingseat ontwikkeld voor kappers(sters). Steeds meer klachten komen voort uit de kapperswereld. Vele kappers(sters) klagen over RSI klachten door langdurig te moeten staan of door het verkeerd zitten.

Voor een kapper is het zeer moeilijk de ideale werkhouding aan te nemen op een kappersfiets. Deze stoel bevat stoelwieltjes waar vuil en haar in hoopt en daardoor moeilijk te verplaatsen is. Daardoor zal een kapper een statische, onnatuurlijke houding weerbieden om het verplaatsten van de stoel te vermijden. Swingseat biedt de oplossing voor al deze klachten.

U kunt zien hoe makkelijk nu een kapper te werk kan gaan. Kappers hoeven geen sportschoenen meer aan maar kunnen hun trendy schoenen terug uit de kast halen omdat Swingseat je wrijvingloos verplaatst met minimale kracht.