Ergonomisch verdraaid goed!

Swingseat B.V. | Jan Frederik Vlekkeweg 2, 5026 RJ Tilburg, Nederland

E-mail | Telefoon: +31 (0)13 7370243

 

Il Figaro ‘Kappers’


‘Wellicht weet je dat ik reeds dertig jaar werkzaam ben in het het kappersvak. Dit ogenschijnlijk lichte werk heeft toch behoorlijk veel zware kanten. Ik ben dan ook drie jaar geleden geconfronteerd met het rsi kapperssyndroom. Deze handicap is door bijzondere aandacht en begeleiding in de hand te houden. Ik ben dan ook bijzonder blij dat in mijn geval de schade te beperken was.

Jouw ontwerp van de kappersstoel met laag verstelbare zitgedeelte voor de klant, met daaraan gekoppeld zwenkstoeltje, waarop ik mijn werk kan uitoefenen, voldoet wonderwel. Ik ben je dan ook dank verschuldigd voor dit goede idee en ontwerp. Het ontlast mij enorm en draagt er mede aan bij dat ik mijn vak kan blijven uitoefenen.”


Il Figaro Kappers                                        

Dorpstraat 9, Ulvenhout 

Nederland     

Tel: +31 (0)76 5652019 

Eric-Jan Reijen, tandarts in Tilburg


Na twintig jaar tobben met stoeltjes, heb ik nu de ideale zit gevonden. Weg met alle zogenaamd soepel rijdende stoeltjes waarvan de wielen binnen een paar maanden niet meer soepel draaien. De moderne stoelen met buiksteun, zijsteun, wiebelvoet en andere bedenksel, die ik heb gehad zijn geen van alle effectief geweest.

Tot zes maanden geleden heb ik last gehad van mijn rug. Vaak ben ik door de fysiotherapeut behandeld. Cesar gymnastiek heeft me wel wat geholpen te leren hoe de ideale houding moet zijn. Een ideale houding een lange werkdag volhouden lukt niet op een conventionele stoel. Aanvankelijk stond ik zeer sceptisch tegenover weer een nieuwe vinding. Na een aantal maanden proefzitten was het al duidelijk, ik kon zonder rugklachten met vakantie. Toen ik nog een aantal weken moest wachten op de definitief geplaatse versie van de Swingseat merkte ik direct het verschil met mijn oude stoeltje. De Swingseat is zo gemonteerd in de vloer dat je hem er makkelijk uit kunt pakken. Ik dacht als ik dat ding zat ben, kan ik weer in mijn oude stoeltje gaan zitten... Nog geen moment heb ik in de afgelopen maanden overwogen om dat te doen.


Tandarts Reijnen, E.J. Tilburg

Burgemeester Damsstraat 86, Tilburg

Nederland

Tel: +31 (0)13 4632442

Gebruikerservaringen

Film >>Film.html
Foto’s >>Fotos.html
Ergonomisch verdraaid goed!

Martin van Oosterhout, Holmatro Marine


“Jaren heb ik in de productie gewerkt op werkplekken waar je of moeilijk dan wel verkeerd staat zoals voorover, gedraaid of in een andere verkeerde houding. Vaak heb je werkzaamheden die je staand doet omdat het je in een zittende houding niet die bewegingsvrijheid hebt die je nodig hebt. Het kost te veel moeite om op een wieltjes stoel kleine bewegingen te maken, bijvoorbeeld bij afbramen of polijsten. De vloer moet schoon zijn anders blijven de wielen regelmatig hangen. Om heel secuur en dus goed te werken ging ik vaak staan.

Ik kreeg voor het eerst te maken met de Swingseat door een proefplaatsing. Men vroeg mij eens met de Swingseat te werken en aangezien ik vaak kleine bewegingen maak was het voor mij al snel duidelijk. Deze zit en sta hulp brengt me waar ik wil zijn en wel op de millimeter nauwkeurig ik kan vloeiende bewegingen maken zowel zittend, leunend en zo goed als staand met een lichte ondersteuning van het zitvlak van de Swingseat. Verder is er een heel groot ander voordeel; doordat de Swingseat een vaste opstelling heeft ben mijn stoel nooit meer kwijt aan mijn collega’s.”


Holmatro N.V.                    

Lissenveld 30, Raamsdonkveer          

Nederland

Tel: +31 (0)6 2751480